“Ik had verschillende klachten en ben naar een paar mensen geweest die me daar mee konden helpen. Toch was het nog niet veel beter geworden.
Toen ging ik naar Hilde en kreeg ik oefeningen die me hielpen te ontspannen. De oefeningen doe je een keer samen. Hilde legt de oefeningen heel rustig uit en ik werd er heel ontspannen van.
En veel van mijn klachten bleken dus te komen door teveel spanning. Mijn nekklachten zijn nu nagenoeg verdwenen, en ik weet hoe ik ermee om kan gaan als het weer terugkomt. Op een gegeven moment kreeg ik ook last van het gevoel van een brok in mijn keel. Dit is nu verminderd. Als ik de oefeningen blijf doen zal dat ook verdwijnen hopelijk.
Ik heb geleerd dat je ademhaling een belangrijk onderdeel is van ontspannen en dat ik door te ontspannen minder last kreeg van klachten. Achteraf wordt er ook gekeken naar welke klachten je in het begin had en wat er dan veranderd is. Ik moest wel lachen toen bleek dat mijn hoofdpijn verdwenen was. Dat was ik echt helemaal vergeten dat ik dat ook had. Ik ben blij dat ik nu echt veel minder last heb van alle klachten en ben me er veel meer van bewust hoe mijn lichaam werkt.”

N. (adem- en ontspanningstherapie)

“Toen ik vanmorgen de trap afliep, had ik het gevoel alsof ik 2 nieuwe benen had. Het voelde zo totaal anders. En toen realiseerde ik me ook dat het nu echt voelde alsof deze benen bij mij hoorden, dat ik echt een negatief gevoel had over mijn benen van ‘gisteren’.”
(deze reactie kreeg ik een dag later per mail)
M. (combinatie handgrepen adem- en ontspanningstherapie en massagetherapie)

Zo fijn dat je uitzoekt wat bij je past. Het lukte me niet om elke dag tijd te nemen om een oefening te doen. Eigenlijk deed ik dat helemaal niet 😉 Maar ik bleek toch meerdere keren per dag te oefenen. Dat ik tussendoor stukjes deed uit oefeningen, was ook oefenen. Dat was een eye-opener! Misschien gaat het dan niet zo snel, maar zo lukt het me wel. En ik merk dat mijn ademklachten langzaam verminderen.”
B. (adem- en ontspanningstherapie)

“Nadat ik een paar keer niet lekker werd, ben ik door de huisarts doorgestuurd. En kwam bij Hilde terecht.
Ik zat tegen hyperventilatie aan en ademde ‘verkeerd’.
Door oefeningen die Hilde mij liet doen, ging ik mij steeds beter voelen. Ik voelde mij prettig bij Hilde mede door haar manier van benaderen en haar uitleg en motivatie. Na 5 behandelingen voel ik mij stukken beter en heb ik nergens meer last van. Ook mijn omgeving valt het op dat ik rustiger adem en dat ik niet meer ‘snuif’. Ik herhaal nu nog regelmatig de oefeningen die ik heb geleerd. Super!”

A. (adem- en ontspanningstherapie)

“Leerzaam en inzichtelijk, Hilde weet waar ze over uitlegt!”
A. (groepslessen)

“Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik eigenlijk functioneer qua spanning en inspanning. Deze cursus is zeker een aanrader om te volgen. Je realiseert je hoe je spanning kan terugbrengen en leert oefeningen en ademhalingstechnieken.”
E. (groepslessen)

“Ik heb heel veel geleerd over mijn ziek zijn. Dankzij jou voel ik mij fitter en is er veel inzicht gekomen.”
R. (massage- en bewegingstherapie)

“Ik kwam via een folder bij de tandarts bij Sense Your Balance terecht.
In het begin was het wat onwennig en gespannen voor mij om me over te geven aan de adem- en ontspanningsoefeningen. Ik leerde de spanning in mijn lichaam te voelen en dit los te laten.
Toen ik klaar was met adem- en ontspanningstherapie, heb ik Hilde gevraagd naar ontspanningsmassage. Dat geeft je een weldadige ontspanning, doordat Hilde de plekken waar spanning in het lichaam zit, goed weet te vinden en deze spanning wegmasseert uit de spieren.
Het effect is dat ik me meer bewust ben van mijn lichaam en geest en dat ik me dus meer bewust ben van spanning. Door me bewust te zijn van spanning kan ik de spanning beter loslaten.”

F. (adem- en ontspanningstherapie en massagetherapie)

Nog een paar ervaringen:

    • mijn klachten zijn nu hanteerbaar
    • ik kan signalen uit mijn lichaam beter duiden, ik schrik er niet meer van
    • nooit verwacht dat mijn klachten zouden verdwijnen
    • zo ontspannen heb ik mij in jaren niet meer gevoeld